2009-06-22 16:38:40• hírek • Parajdi Andrea

Mihamarabb pályázni akarnak

Általános gyűlést tartott hétfőn az ivó-, és szennyvízhálózat modernizálására létrejött ADI szövetség, amelyhez a megye több települése is csatlakozott.

Ahogyan az ismert, Szatmár megye is pályázni akar az ivó-, és szennyvízgazdálkodás modernizálására a Környezetvédelmi Operatív Program egyik prioritási tengelyén. A pénzek megszerzése azonban csak akkor válik lehetővé, ha a pályázni vágyó települések egy Községközi fejlesztési szövetséget hoznak létre (ADI), amelyhez egy közös vízszolgáltató tartozik. A szövetségen keresztül a program keretében megyénk 2,7 millió eurót kérhet le ivóvíz- és szennyvízhálózatok modernizálására.

A hétfői gyűlésen jelen voltak az ADI-hoz tartozó települések polgármesterei, illetve Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Valentin Macec alelnök és Octavian Lazin a tanácselnök kabinetjének főnöke. Csehi arra kérte a konzultáns céget, hogy sürgesse meg, és lehetőleg július 10-ig fejezze be a pályázáshoz szükséges megvalósíthatósági tanulmány elkészítését, valamint július 17-ig a hatástanulmányt és a gazdasági elemzéseket is végezze el.

Mindezek mellett a tanácselnök felhívta a polgármesterek figyelmét, hogy július végéig minden településen fogadjanak el egy olyan tanácsi határozatot, amely előírja, hogy az adott település kizárólagos vízszolgáltatója az Apaserv Rt, és erre vonatkozóan írják alá a szükséges szerződést a szolgáltató céggel.

Szintén a gyűlés keretében elfogadták a szövetségen belül működő technikai apparátus összetételét, illetve a szövetség költségvetését, valamint azt is megbeszélték, hogy a jövőben az egyes tagok, milyen feladatokat látnak el az egyesületen belül.


Általános gyűlést tartott hétfőn az ivó-, és szennyvízhálózat modernizálására létrejött ADI szövetség
Általános gyűlést tartott hétfőn az ivó-, és szennyvízhálózat modernizálására létrejött ADI szövetség


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: